#Ciekawostki

Kuchenne koszmary mamy Marii

Kuchenne koszmary mamy Marii

To restauracja o świetnej reputacji, która działa na rynku od kilku lat, ale niedawna reorganizacja przeprowadzona przez znanego szefa kuchni Gordona Ramsaya pozostawiła klientów z powracającym problemem: jedzeniem. Jest albo mdłe, albo przypalone w zamrażarce. Ogon homara jest nawet zgniły! To tylko jeden z wielu kuchennych koszmarów, które czekają na gości w Mama Maria’s. Ale co można zrobić, aby uniknąć tych koszmarów?

Gordon Ramsay odświeżył menu w Mama Maria’s

Choć menu w Mama Maria’s nie jest zupełnie nowe, to od czasu, gdy w restauracji pojawił się szef Ramsay, było ono poddawane zmianom. Po zmianie układu i dodaniu nowych potraw, restauracja odnotowała gwałtowny wzrost obrotów. Jej wnętrze zostało przebudowane, a higiena kuchni poprawiona. Klienci mogą spodziewać się więcej świeżego, pysznego jedzenia i nowej atmosfery. Chociaż niektórzy klienci nie byli początkowo zadowoleni ze zmienionego menu, od tego czasu zostało ono uznane za sukces.

Restauracja pozostaje otwarta od czasu, gdy Gordon opuścił program. W menu znajdują się dania, które były popularne wśród klientów przed programem. Oprócz nowych pozycji, restauracja zachowała również niektóre ze starych ulubionych. Recenzje Yelp są w większości pozytywne, z wyjątkiem kilku ostatnich skarg, że owoce morza mogły być zamrożone. Na szczęście recenzje są w większości pozytywne, są też pozytywne komentarze na Trip Advisor, choć niektórzy byli rozczarowani, że ich zamówienia na wynos nie zostały dostarczone.

Regulars ditched kale in the Caesar salad

After Ramsay’s taping, Mama Maria’s businessumped by 10 percent. W końcu popularny szef kuchni przywracał do łask stare przysmaki, takie jak sałatka Cezar. Ale stali bywalcy nie byli zadowoleni. Przekonali Ramsaya, by wrócił do starych metod i zrezygnował z jarmużu. Ponadto chcieli dodać do sosu sałatkowego ziarna słonecznika, które przekształcają surowy jarmuż w smaczne danie.

Zanim jednak zjesz tę obfitą sałatkę Cezar z jarmużu, ważne jest, aby przed jej spożyciem wymasować zieleninę. Po usunięciu łodygi liści, wrzuć je do oliwy z oliwek i soli, a następnie delikatnie masuj jak ciasto. Pomoże to rozbić twardą strukturę komórek jarmużu, dzięki czemu stanie się on łatwiejszy do strawienia. Możesz nawet dodać trochę pieczonej papryki dla osłody.

Jedzenie jest mdłe lub przypalone w zamrażarce

Założona 55 lat temu na Brooklynie w Nowym Jorku Mama Maria’s jest obecnie prowadzona przez Johna Esposito, właściciela restauracji w drugim pokoleniu. W przeciwieństwie do swojego ojca, który założył restaurację po śmierci matki, John jest właścicielem zarówno Mama Maria’s, jak i sąsiadującej z nią Sal’s Pizzeria. John skupił swoją uwagę na Sal’s Pizzeria, a jedzenie w Mama Maria’s ucierpiało. John jest jednak przekonany, że musi ulepszyć restaurację.

Kiedy Gordon i jego żona przybywają do nowej Mama Maria’s, zauważa, że jedzenie jest albo mdłe, albo przypalone w zamrażarce. Niestety, nie są jedynymi osobami, których ten problem dotyczy. Restauracja przeżywa również trudny okres w zarządzaniu swoim biznesem, ponieważ John musiał zarządzać dwoma restauracjami. John pozwala również swoim dzieciom biegać po restauracji. Kiedy Gordon odwiedził Mama Maria’s, stwierdził, że mrożone klopsiki są suche i gumowe, a smażony kurczak to katastrofa. Cały personel czuje się źle przygotowany i to szkodzi ich biznesowi.

Ogon homara jest zgniły

Tytuł Mama Maria’s Lobster Tail jest błędnym określeniem. To nie jest zgniły homar; to po prostu homar złej jakości. John, właściciel pizzerii, nie zdaje sobie z tego sprawy i jest tak zajęty przygotowywaniem specjalnego dania z homara, że ignoruje jedzenie, które ma w swojej kuchni. W końcu jakość jedzenia spada i wielu klientów zaczyna narzekać. Jeden klient, wegetarianin, znajduje kość mięsną w swoim sosie pomidorowym, a John musi wezwać karetkę, aby go leczyć. Reszta wieczoru idzie w dół i restauracja zostaje zamknięta.

Pomimo krytyki Gordona, restauracja ma długą historię serwowania wysokiej jakości owoców morza w mieście. W ostatnim sezonie właściciele restauracji musieli zmienić swoje menu, aby włączyć więcej dań wegańskich, a klienci z celiakią powinni sprawdzić menu przed zamówieniem. Niektóre z nowych pozycji zostały wprowadzone podczas wizyty Gordona, podczas gdy inne zostały porzucone. Chociaż wiele recenzji jest pozytywnych, niektórzy zgłosili, że jedzenie było zamrożone lub zeszło ze skorupy.

Nowe menu to sukces

Nowe menu w Mama Maria’s to wielki sukces. Jedzenie jest pyszne, a obsługa świetna. Nowe menu zawiera mniejsze dania i wykorzystuje świeże składniki. Gordon zaprasza do restauracji wpływowych krytyków kulinarnych i dziennikarzy. John jest zdenerwowany spotkaniem z tymi ludźmi i nie zarządza personelem, ale Gordon daje mu pep talk. John miesza się z klientami i upewnia się, że są zadowoleni. Atmosfera jest wspaniała, a biznes wzrasta o 10%.

Najnowsze menu zawiera tradycyjne włoskie przysmaki. Wiele pozycji w menu było popularnych przed wizytą Gordona. Restauracja otrzymała w większości pozytywne recenzje na Yelp od czasu wprowadzenia nowego menu. Kilka ostatnich recenzji wskazuje jednak, że owoce morza mogły zostać zamrożone. Recenzje na Trip Advisor są w większości pozytywne, ale kilka skarg dotyczy niedostarczenia zamówień na wynos. Wizyta Gordona pomogła restauracji wprowadzić kilka niezbędnych zmian.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *