#Aktualności

Czy Kuchenne Koszmary wciąż działają?

Czy Kuchenne Koszmary wciąż działają?

Pomimo zmian, kierownictwo Fox nie chciało pozwolić na odejście programu i postanowiło wymyślić kompromis, aby utrzymać go na antenie. Sieć postanowiła odczekać kilka lat, aby przemyśleć koncepcję i wprowadzić nowy program, który pomoże restauratorom uratować ich restauracje. Jednym z takich programów jest 24 Hours to Hell and Back. Jego drugi sezon został odnowiony. Pozostaje więc pytanie: czy kuchenne koszmary nadal działają?

Giuseppe’s

W serii Giuseppe’s Kitchen Nightmares, Gordon Ramsay odwiedza restaurację, w której Joe Giuseppi i jego żona Kathy prowadzą włoską trattorię. Joe i Kathy byli właścicielami kilku udanych włoskich restauracji w ciągu ostatnich 25 lat i postanowili otworzyć tę po przejściu na emeryturę. Joe jest właścicielem Giuseppe’s i pełni funkcję kierownika i szefa kuchni, natomiast Sam jest byłym kelnerem. Sam ma jednak pretensje do Joe i Kathy i skarży się Gordonowi, że nie ma ostatniego zdania.

Właściciele restauracji to para, która prowadzi dwie udane włoskie restauracje w Michigan. Joe choruje na cukrzycę i martwi się o swojego syna Sama. Joe prowadził restaurację, jednocześnie walcząc z cukrzycą, więc nie zostawiał jej synowi. W rezultacie restauracja podupadała, a on miał duży dług. Sam chciał przejąć restaurację, ale jego ojciec nie chciał się poddać.

The Hot Potato Cafe

To nie jest koniec świata dla Hot Potato Cafe. Restauracja miała dobrą passę do czasu odejścia szefowej kuchni Danielle Keller. Od tego czasu sprawy poszły w dół, a restauracja została zamknięta w 2010 roku i umieszczona na Craigslist. Obecnie przechodzi metamorfozę, ale nadal ma pewne problemy. Oto największe problemy. Ta restauracja jest nadal otwarta, ale jakość jedzenia nie jest taka jak kiedyś.

Właściciel i rady Gordona są ignorowane. Właściciele nie mają pasji do restauracji i nie stosują się do wskazówek Gordona. W restauracji jest brudno, a obsługa jest słaba. Szef kuchni jest sfrustrowany brakiem entuzjazmu u właścicieli. Ale widać, że brak pasji jest jednym z problemów w działaniu. Właściciele nie wydają się mieć nawet podstawowej wiedzy na temat gotowania.

The Runaway Girl

Kiedy Justin Rowntree po raz pierwszy otworzył The Runaway Girl, hiszpańską restaurację tapas w Sheffield, otrzymał mieszane recenzje. Poprosił Gordona Ramsaya, aby pomógł mu odmienić restaurację, a dwa lata później był zaskoczony, gdy Ramsay wrócił, aby skomentować jego zmysł estetyczny. Przeprowadził rebranding restauracji i zmienił nazwę na Silversmiths. Jednak nie tylko wnętrze zostało nadszarpnięte. Również jedzenie jest kiepskie.

Gordon Rowntree, szef kuchni w The Runaway, jest skłócony z Justinem, swoim szefem i szefem kuchni, o los ich restauracji. Justin powiedział mu, że po ponownym uruchomieniu restauracji liczba rezerwacji spadła, ale zyski wzrosły. Ale on i tak wrócił. Pomimo słabych wyników swojej restauracji, Gordon jest teraz dumnym właścicielem dwójki dzieci i planuje zmianę marki na inną lokalizację.

Fiesta Sunrise

Gordon Ramsay odwiedził ostatnio restaurację swojego przyjaciela Vica, Fiesta Sunrise, która pojawiła się w programie Kitchen Nightmares. Szybko jednak odkrył, że biznes już nie działa. Poprzedni właściciel przeszedł przez proces upadłościowy, a restauracja była mu winna 850 000 dolarów. Kiedy Ramsay odwiedził restaurację, znalazł dla niej tylko jedną recenzję na Yelp, która jest oceną jednogwiazdkową. Vic przyznał, że wykorzystywał swoją żonę i dzieci, ale ojciec go bronił.

Kiedy Ramsay przybywa do restauracji, zastaje bardzo brudną kuchnię. Wszystkie serwowane potrawy zostały ugotowane tydzień wcześniej, a menu było nieaktualne. Innemu klientowi serwuje się kartonowe jedzenie, które zostaje odesłane przez obsługę i włożone na tacę z frytkami. To sprawia, że Gordon jest przerażony jakością jedzenia. Szybko próbuje naprawić problemy, zamawiając sampler całego menu.

La Gondola

W 2005 roku, w odcinku Kitchen Nightmares Gordona Ramsaya pojawiła się restauracja Derby La Gondola. Jednak restauracja ta zamknęła swoje drzwi z powodu braku klientów. Fotograf zauważył budynek krótko po jego zamknięciu i zrobił zdjęcia wnętrza. Na zdjęciach widać brudną kuchnię, porzucone w pokojach telewizory i łuszczące się tapety. Jest oczywiste, że restauracja rozpaczliwie potrzebuje zmiany.

W wyniku słabych wyników zespołu, Ramsay postanowił zmienić nazwę restauracji. Właściciele zmienili nazwę z La Gondola na La Frite, aby uniknąć negatywnego rozgłosu, który miałby nastąpić. Dzięki temu restauracja stała się bardziej popularna i odniosła sukces, a Gordon postanowił sprowadzić z powrotem byłego szefa kuchni. Pomimo nowej nazwy, restauracja nadal prowadzi kuchenne koszmary, a jedyną różnicą jest lokalizacja. Restauracja znajduje się w samym sercu Derby i jest ogólnodostępna.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *